Je bent argwanend, je bent continue aan het vergelijken met anderen, je bekritiseerd alles, bent doorlopend aan het doem denken, ziet wel 100 beren op de weg en in je hoofd schrijf je Steven Spielberg- waardige scenario’s, is dit een profiel waarin jij je herkent?  Lees dan vooral verder. Ik ga je namelijk 5 krachtige tips geven om positiever te denken.

Belangrijk om te weten is dat bij een positief leven ook negativiteit hoort. Iedereen heeft zwarte bladzijden in zijn leven en is door schade en schande wijs geworden en staat waar die nu staat. Positief leven betekent dat je de negatieve ervaringen gebruikt om het positieve in je leven te waarderen.

Positief zijn betekent niet het negeren van het negatieve. Het betekend het accepteren van en leren omgaan met het negatieve.

Natuurlijk is het makkelijker om pessimistisch te zijn, te klagen, een ander of iets anders de schuld te geven en vooral de kijken naar de dingen die je niet wilt in plaats naar de dingen die je wel wilt. Was het gras bij de buren ook niet groener? Maar geeft dit je ook een gelukkig gevoel?

Is het dan mogelijk om door al deze negatieve stroperig gedachten, die ondertussen je waarheid zijn geworden,  positief te denken? Ja, dat is mogelijk.

Door je aandacht te richten op waardering en dankbaarheid zet je de eerste stap naar positief denken en het houden van jezelf.
Natuurlijk zullen er dagen wij zijn dat is lastig is. Ook is het echt niet zo dat onderstaande tips al je problemen oplossen. Het is hard werken, de ene dag misschien meer dan de andere dag, maar bewustwording is de eerste grote stap. Na bewustwording zal je zien dat iedere dag iets positiefs in zich heeft en zal je deze niet als verloren beschouwen.

 

5 krachtige tips

Wees jezelf
Jij bent wie je bent. Er is er maar eentje van, dus een uniek exemplaar. Wees jezelf, je bent er leuk genoeg voor.
Twijfel niet aan jezelf, dat doen anderen ook niet. Kijk terug wat je allemaal al hebt bereikt en waar je nu staat. Was je allemaal even vergeten hé!

Als jij verandert, verandert de wereld om je heen met je mee.
Dat kan niet anders, omdat jij een andere energie uitzendt, andere dingen doet, andere dingen zegt enz. Als je altijd doet wat je deed, blijf je krijgen wat je kreeg.
Op het moment dat jij verandert, verandert het systeem waar jij deel van uit maakt.

Alles gebeurt met een reden
Alles wat er met je gebeurt, gebeurt met een reden en elke persoon komt jouw leven binnen voor een reden. Voel, kijk, aanschouw en achterhaal wat de reden is. Stel je open, leer en groei.

Vertrouw op je gevoel
Het is je kompas. Iets wat helemaal oké is, voelt ook helemaal oké. Op het moment dat je gaat twijfelen, onderzoek die twijfel. Meestal is je hoofd zich ermee aan het bemoeien en ga je je best doen om het plaatje kloppend te krijgen. Vertrouw op jouw gevoel, het is er voor jou. Als het voor jou niet goed is, is het niet goed voor jou. Luister naar je beste raadgever!

Alles wat je aandacht geeft dat groeit
Zo ook je angsten. Als je je angsten blijft ‘voeden’ met gedachten, door erover te praten, door erover te lezen enz. worden ze groter en nemen ze steeds meer een loopje met jouw leven.
Accepteer dat je die angsten hebt, maar laat los waar dat maar kan.

Jij bepaalt zelf hoe je reageert
Praat voor jezelf en denk niet voor een ander. Dat kan diegene zelf wel. Wat jij zegt en de ander verstaat zijn niet altijd hetzelfde. Jij bent alleen verantwoordelijk voor wat je zegt en zolang dat een ‘ik-boodschap’ is die respectvol is, gaat het alleen over jou. Geef aan wat het met jou doet, hoe jij je voelt en ga geen verwijten maken of wijzen naar de ander.
Wat de ander met die boodschap doet is uiteindelijk zijn/haar verantwoordelijkheid.

Extra tip!

Durf los te laten, durf te vertrouwen
Jouw intuïtie werkt perfect, jouw lijf weet precies wat het moet doen, jouw hart weet de weg. Ga niet trekken, niet pushen, ga vertrouwen en meebewegen. Vindt de flow!

Leven vanuit je hart is spannend, maar het wordt er wel een stuk leuker op!

 

Hulp nodig? Check voor coaching www.buiten-gwoon.nl