Ken je dat fijne gevoel wanneer je af en toe wegdroomt tijdens je werk en droomt van in vrijheid ondernemen. Ken je vervolgens ook het gevoel als deze droomt abrupt onderbroken wordt door zinnen die beginnen met: Leuk bedacht, maar,….

Ik neem je nog even mee, want hoe fijn zou het zijn om in vrijheid te kunnen ondernemen? De dingen te doen je die goed kunt, je energie geven en waar je jezelf en anderen blij mee kunt maken. Hoe zou het zijn als je creativiteit volop stroomt, jij je eigen koers kunt bepalen en je aan niemand verantwoording hoeft af te leggen, alleen aan jezelf. Hoe fijn zou het zijn om zelf te kunnen bepalen met wie je werkt, wanneer je werkt en waar je werkt?

Ik snap ook echt dat de stap om je vaste baan op te zeggen en te kiezen voor iets wat je nog nooit hebt gedaan super eng is. De angst van het verlies van je (financiële) zekerheid, de angst van een onbekende toekomst, de angst of je het wel kunt, de angst het niet weten hoe.
Misschien durf je het nog niet hardop te zeggen, omdat je bang bent om de meningen van anderen. Bang bent om het anders te doen, dan wat er van je verwacht wordt of hoe het hoort.

Dan komt de vraag: Hoe groot is je verlangen? Als deze groot genoeg is, dan heb je ook genoeg guts om je angsten recht aan te kijken, genoeg guts om buiten de gebaande paden te treden, de meningen bij de ander te laten en te gaan voor datgene wat jou blij maakt.
Ik gun jou dit zo. Ik gun jou je vrijheid, dat jij je talenten volledig mag inzetten, dat je iets kunt betekenen voor anderen, ik gun jou zo dat je vanuit angst in vertrouwen durft kiezen voor het ondernemerschap.

If you can dream it, you can do it!

Misschien klinkt het gras wel heel groen, voor mij is het ondernemerschap ook nog steeds erg groen. Oké, ik werk meer uren dan toen ik in loondienst was, maar ik doe de dingen die ik leuk vind, op mijn manier en in mijn tempo, waardoor het mij veel meer energie oplevert. Ook heb ik een betere balans tussen werken, vrije tijd, partner en het moeder zijn. Mijn kinderen gaan nog amper naar de oppas of tussen schoolse opvang. Ik plan mijn werkuren en afspraken in hun schooluren en ben er voor ze als ze uit school komen. Ik kan ze halen en brengen naar sport en muziek. Heb ik een keer een dag met minder energie, dan plan ik een ochtend of dag vrij om iets voor mijzelf te doen. En soms krijg ik in het weekend toffe ideeën of zit ik super goed in mijn energie, dan kan het best zijn dat ik even achter de laptop kruip. Mijn werk voelt ook niet echt als werk.

Wat ik het allerleukst vind om te doen is jou helpen om je angsten aan te gaan, zodat jij de stap durft te zetten om vanuit het werknemerschap te kiezen voor het ondernemerschap. Een revolutie te starten. De angsten te laten zijn voor wat ze zijn, zodat je voluit kunt leven in vrijheid. Ik vind het leuk om je tools aan te reiken die jou helpen om issues in een ander perspectief te zien. Van ja-maar, naar ja-en. Vanuit liefde, vertrouwen en innerlijke rijkdom.
Ik geloof dat alles mogelijk is met de juiste mindset. EN hoe fijn zou het zijn om oude hardnekkige overtuigingen, die je duidelijk in de weg staan en ervoor zorgen dat je niet achter je verlangen aangaat op te ruimen. Ik ben ook super praktisch en weet met mijn programma je klaar te stomen voor het ondernemerschap.
I’ve been there, ik ken de weg, ken de worstelingen en kan je helpen, als je om hulp durft te vragen. Ik zou het zo ontzettend jammer vinden als je blijft worstelen, twijfelen en over 20 jaar over je schouder kijkt en denkt, ‘had ik maar…’.

Once you become fearless, life becomes limitless

Zet de eerste stap en onderzoek of jij klaar bent voor het ondernemerschap.
Beantwoord onderstaande vragen en laat de antwoorden goed op je inwerken. Ik ben benieuwd wat de uitkomst is.

1.       Schrijf op wat je het allerliefst wilt doen (wat is je verlangen)?

2.       Geef op een schaal van 1 tot 10 aan hoe groot dit verlangen is. Daarbij is 10 heel groot en 1 dus niet zo groot als je dacht.

3.       Schrijf alle (angst) gedachten onder elkaar en ga ze van groot naar klein rangschikken.

4.       Ben jij bereid om de (angst) gedachten aan te kijken en te onderzoeken?

5.       Ja? Achterhaal waar deze (angst) gedachten vandaan komen. Zijn ze gebaseerd op een ervaring die je hebt gehad, heb je ze onderweg als waarheid aangenomen?

6.       Laatste vraag: Geef op een schaal van 1 tot 100 aan hoe groot je geloof is in hetgeen wat je bij vraag 1 hebt opgeschreven. Dus geloof jij dat wat je hebt opgeschreven bij vraag 1 mogelijk is om te realiseren?

Mocht je na aanleiding van bovenstaande vragen het gevoel hebben dat je een volgende stap wilt zetten en zou je hier hulp bij kunnen gebruiken, vraag dan het gratis strategiegesprek aan.