Lieve ondernemer (in spe), wanneer ga jij jezelf en je plannen serieus nemen? Morgen, overmorgen, volgende week of later?

Of blijf je zitten op een plek waarvan je diep van binnen weet dat het niet meer je plek is. Je voelt zo sterk dat je op een andere manier van betekenis wilt zijn. Dat er meer is en dat je meer kunt.

Waar wacht je precies op? Het juiste moment? Mijn tip: wacht niet op het juiste moment, maar creëer het juiste moment! Hoe je dit doet, vertel ik je in mijn 5 tips.

Tip 1: Sta op en zet jezelf op de eerste plek

I know, dit is lastig. Vooral als je dit niet gewend bent. Veel vrouwen (met kids) zijn er een ster in om zichzelf op de laatste plek te zetten. Soms is het zo ook ontstaan. Toen onze kids jonger waren ging ook ik parttime werken en bleef mijn man fulltime werken en ging hij zijn ambities achterna. Nu de kids ouder zijn is er een verschuiving ontstaan.
EN betekent het om te kiezen voor je eigen wensen dat je vervolgens niet meer voldoet als moeder, vrouw, partner, vriendin? Het kan echt samengaan! Het vergt alleen een aanpassing in verwachtingen. Stel je voor hoe het zou zijn dat jij de dingen deed die je heel veel energie zouden geven, dat je jezelf weer gaat ontwikkelen en dat je met passie kunt gaan staan voor datgeen waar je in geloofd en waarmee je van betekenis kunt zijn. Wat zou jou dat brengen? En wat zou het je brengen in je rol als vrouw, moeder, partner, vriendin?

Tip 2: Er is maar één juist moment en dat is nu!

Jij voelt toch diep van binnen dat er voor jou een ander pad is. Jij voelt toch ook dat je zoveel meer te brengen en te betekenen hebt. Hoe lang wil je dit nog gaan negeren? Hoe lang wil jij nog om jezelf heen blijven draaien om maar te proberen te voldoen aan datgeen wat er van je verwacht wordt of waarvan je denkt dat het zo hoort.
Lieve vrouw! Stop ermee! Jij bent het zo waard om je eigen leven te gaan leiden. Staar je niet blind op het tevreden stellen van anderen, ga jezelf tevreden stellen. Begin er NU mee!

Tip 3: De twee magische woorden: Heb vertrouwen!

Je geloof toch in je plannen? En in jezelf? In je pad? Zolang je hierin geloofd, mag je erop gaan vertrouwen. Het komt goed. Je kent vast wel de werking van de wet van aantrekkingskracht. Als jij vertrouwen uitstraalt, zin, energie en passie, dan zal het op je pad komen en zal je het ook ontvangen. Zit jij in angst, onzekerheid, dan zal je alles aantrekken wat deze onzekerheid en angst bevestigd. Vertrouwen hebben betekent dus durven los laten van de controle die we zo graag willen hebben. Wat levert je deze controle eigenlijk op?

Tip 4: Vele kleine stapjes vormen ook één grote stap

Wij zijn er zo goed in om het onszelf moeilijk te maken. We willen vaak zoveel en alles in één keer, met het gevolg dat de teleurstelling groot is als iets niet lukt. De moed zak dan in de schoenen en wij worden sjaak afhaak.
Zorg voor een heldere stip op de horizon. Maak kleine stapjes, formuleer subdoelen, maar houd ten alle tijden focus op je stip. Wees reëel, zodat je kleine tegenslagen kunt incasseren en tijdig kunt bijsturen.

Tip 5: Vraag om hulp

Ik kan mij goed voorstellen dat de stap naar het ondernemerschap een grote stap is en het je echt kan overweldigen. Misschien is het wel zo groot dat je niet weet waar te beginnen. Vraag gewoon om hulp. Je hoeft het allemaal niet alleen uit te vinden. Er zijn zoveel leuke en inspirerende mensen die je met alle liefde willen helpen. Zoek gewoon een aantal mensen op in je omgeving die de stap naar het ondernemerschap al hebben gezet. Ik durf je te beloven dat ze met alle liefde je op weg willen helpen. En anders wil ik dat met alle liefde doen. 🙂

EN wat betreft het juiste moment. Er is nooit een juist moment. Denk je het juiste moment te hebben gevonden, dan gebeurt er wel weer iets onverwachts en blijkt het juiste moment ineens niet meer het juiste moment te zijn. Als de intentie zuiver is en het verlangen komt diep van binnenuit, dan is ieder moment juist. Je mag er echt op gaan vertrouwen!

En laat je vooral niet afleiden door anderen!

Wees geen passagier meer van het leven, maar stap achter het stuur, neem de regie in handen en creëer jouw leven op jouw voorwaarden. Neem vandaag een besluit!

Wil je hulp van mij? Lees dan hier wat ik voor je kan betekenen. Heb je vragen of wil je een keer vrijblijvend sparren, mail mij gerust. info@clairecompagner.nl