Vanochtend had ik een mooi coaching gesprek waar goed te zien was dat het proces, denken vanuit het hoofd plaats aan het maken was, voor voelen vanuit het hart. Waar het een aantal weken ging over ik denk…. en ik moet…., ging het vandaag veel meer over ik voel…. en ik wil……

Het denken en voelen waren lange tijd in conflict met elkaar en dit bracht veel onrust en onvrede met zich mee.
Door bewustwording, hard werken, vallen en opstaan, maar ook het opruimen van beperkende overtuigingen is er nu veel meer berusting en lukt het beter om een aantal hardnekkige gedachten los te laten en voluit te leven.

Door je gevoel te laten spreken en er ook naar te luisteren kom je dichter bij jezelf, leer jezelf beter kennen met al je mooie eigenschappen en komt er zo’n innerlijke kracht naar boven, dat je dit aan alle kanten gaat uitstralen.

Heb je een zoektocht naar meer een gelukkig en positief leven en je blijft angstvallig in je gedachten hangen, dan ga je het geluk niet vinden. Op het moment dat je vanuit je gevoel gaat handelen, liggen de kansen voor het oprapen.

En nee dit is echt niet in twee tellen opgelost. Vanuit eigen ervaring weet ik wat het is om veel in mijn hoofd te zitten en weinig naar mijn gevoel te luisteren. Ik had continue een innerlijk conflict. Mijn hoofd maakte overuren, doordat ik de situatie altijd maar aan het beredeneren was, terwijl mijn gevoel duidelijk andere signalen aangaf. Dit ging ten koste van mijn energie en geluk.

Bewustwording van je gedachten en het herleiden van deze gedachten kunnen je veel inzichten geven. Ook krijg je het besef dat jij keuzes kunt maken. Jij bent verantwoordelijk voor je eigen leven en bent regisseur van je eigen film. Jij bent instaat om je gedachten te sturen. Dit in positieve zin, maar besef ook in negatieve zin. Alles waar je aandacht op richt groeit.

Alles waar je aandacht op richt groeit.

Een beetje lef, moed en optimisme is wel nodig om het leven voluit je gevoel te leven, maar onmogelijk is het zeer zeker niet. Alles wat je nodig hebt bezit je immers zelf. Geef nooit op want je bent sterk en blijf geloven in wat er allemaal kan zijn.

Naam Claire1