Hoe doe jij dat? Durf jij volop te vertellen over je bedrijf, je business, je plannen, je doelen en je missie? Of is dit toch wel iets wat jij en met jou velen spannend vindt? Hoor jij jezelf zeggen dat je een bedrijfje hebt. Hoezo bedrijfje?
Waarom jezelf zo klein maken? Je hebt toch ontzettend veel waarde te brengen? Jij bent toch uniek? Er is toch geen ander zoals jij?
Ja, bescheidenheid siert de mens. Zullen we die overboord gooien? Want wat is er mis mee om gewoon te gaan staan voor hetgeen waarin je geloofd, waar je heel blij van wordt en waarmee je heel veel kunt betekenen voor anderen.
Niets geen bescheidenheid, dit komt alleen maar voort uit angst. Heb vertrouwen in jezelf, je plannen en wees lekker ‘arrogant’.

Jij bent mooi precies zoals jij bent

Natuurlijk ken ik dit gevoel ook. Ik bleef het liefst een beetje onder radar, was helemaal niet zeker van mijn zaak. Ik was ook wel bang wat anderen zouden denken en kletste mezelf aan dan anderen helemaal niet zaten te wachten op mij. Ik ben ook opgegroeid met ‘bescheidenheid siert de mens’ en ‘doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’. Dus zeker niet mijn kop boven het maaiveld uitsteken. Ik had ook nog de pech dat als ik niet zeker van mijn zaak was, dan kleurde ik onwijs in mijn nek en gezicht. Op dat soort momenten voelde ik mij echt opgelaten en kon ik wel door de grond zakken,

Inmiddels heb ik de angst wat een ander zou denken en de angst of ze wel op mij zitten te wachten, ver achter mij gelaten. Ik ben vol overtuigd dat ik wat te brengen heb in deze wereld. Ik wil mensen kunnen inspireren om hun droom te leven. Ik wil het licht zijn in het donker, maar vooral diep van binnen mijzelf zijn.

Dit vertrouwen heb ik gekregen door mijn gedachten te onderzoeken? Waarom zeg ik tegen mijzelf, dan anderen niet op mij zitten te wachten? Waarom word ik zo zenuwachtig om tegen iemand te zeggen wat mijn droom is. Veel van deze gedachten komen uit het verleden, uit ervaringen, uit dingen die er ooit eens gezegd zijn of omdat ik op een bepaald moment ervoor gekozen hebt om deze gedachten als waarheid aan te nemen.
Ik weet nu steeds beter onderscheid te maken tussen deze gedachten en dit inzicht zorgt ervoor dat ik kan kiezen. Ga ik mee in deze gedachten of kies ik ervoor om een andere (liefdevolle) gedachten aan te nemen. Ik zie echt in en ervaar het ook dat als ik iets wil veranderen in mijn leven, dan moet ik mijn gedachten veranderen. Ik ervaar ook echt de wet van aantrekkingskracht. Als mijn energie puur, onrecht en vol levensvreugde is, trek ik deze energie ook aan. Er komen dan ineens allerlei leuke dingen op mijn pad. Zit ik in de meer zware en donkere energie, dan trek ik ook deze omstandigheden aan. Nou ik kan je vertellen, dat ik dan niet de meeste gezellige en loveable persoon op aarde ben.
Als ik mezelf dan al niet leuk vindt, dan zullen anderen mij ook niet leuk vinden. En als ik in deze energie geen liefde kan geven aan mijzelf, hoe kan ik het dan aan een ander geven.

Verander je gedachten, dan verandert de wereld om je heen ook

Om weer even terug te komen op jou en vol te gaan staan voor datgene waarin jij geloofd. Onderzoek wat je tegen jezelf zegt. Vraag je af wie je bent? Welke identiteit geef jij jezelf? Ben je ondernemer? Of ben jij de twijfelende ondernemer? Ben jij de zakenvrouwen? Of ben jij diegene die graag geliefd wil zijn bij iedereen? Hoe jij jezelf ziet, bepaald hoe jij je gedraagt. Supersimpel, wat je uitstraalt, trek je aan.

Maar jij bent ook de enige die hier een verandering in aan kan brengen en het gave is dat je dat op elk moment kunt doen. Iedere dag is een dag om opnieuw te beginnen. Zoek het niet in omstandigheden of in anderen, maar kijk eerst wat jij kunt veranderen aan de situatie of je kijk op de situatie. Verander je je eigen gedachten, dan zal de wereld om je heen ook veranderen.

Sta op met de gedachten dat de wereld op je zit te wachten, roep het de wereld in en ontdek wat je kunt betekenen voor anderen.