In het verleden heb ik wel eens aan meditatie gedaan. Ik deed dit samen met een coach die de begeleiding van de meditatiesessie op zich nam. Op die momenten vond ik het heel prettig. Het letterlijk even stil zitten, gedachten die opkwamen niet veroordelen, maar met meer een aanschouwende manier benaderen. Op die momenten maakte ik echt contact met lijf en werd ik overvallen door rust.

Eenmaal thuis lukt het mij helaas niet om in mijn eentje deze momenten te pakken. Heeft waarschijnlijk te maken met gunnen. Ik raak snel afgeleid en de gedachten vliegen van links naar rechts en hebben duidelijk de overhand. Eigenlijk best jammer, omdat de ervaring die ik had met mediteren positief was.

Op dit moment ervaar ik toch een behoorlijke onbalans in mijn leven. We hebben te maken met wat onzekerheden en ik als toch wel een beetje?!?! een controlfreak kan er maar moeilijk mee dealen. Het is momenteel zo erg, dat ik lichamelijke klachten krijg. De huisarts heeft op de ram getrapt. Ik had schijnbaar een spiegel van haar nodig om dit in te zien, aangezien mijn spiegel een heel ander beeld liet zien. Of heeft dit te maken met kop in het zand steken, of niet zwak willen zijn of niet de hulp vraag willen stellen?

In ieder geval ik moet beter op mijzelf passen was de boodschap. Maar hoe doe ik dat dan? Sporten lukt momenteel niet, omdat mijn lijf niet heel veel kan verdragen, dus vandaag maar even een uurtje gewandeld. Muziekje in de oren, samen met mijn bejaarde maatje Sprankel. Hij loopt niet meer zo hard, dus het duurde rustig een uurtje voordat we rond waren. Onderweg heb ik nog mooie foto’s kunnen maken van sneeuwvlokjes en krokussen.

Ook ben ik sinds 3 dagen weer aan het mediteren. Zou ik dan toch ergens het gevoel hebben gehad dat het niet goed met mij ging?!?! Ik probeer iedere dag een vast moment te kiezen. Ik nestel mij dan in de oude relax fauteuil van mij opa, trek een lekker zacht fleecedekentje over mij heen en ga er rustig voor zitten. Lang leve het digitale tijdperk, want je kunt nu een app downloaden die je door een meditatiesessie heen praat (duurt 10 minuten). Reuze handig. Het lukt me om te focussen op mijn adem en ik merk dat de continue spanning die ik in mijn lijf voel even wegtrek en dat ik ontspan. Ik ben nu wel benieuwd of ik deze app er voor altijd bij moet hebben of dat het mediteren straks als een soort van automatische zijn weg in mijn leven heeft gevonden. Time will tell!

Voor nu werkt het voor mij.

De app die ik gebruik heet: Headspace