Hoe kun je vanuit vertrouwen de stap zetten naar het zelfstandig ondernemerschap?

Hoe gaaf zou het zijn als je vol vertrouwen de stap zou kunnen zetten naar het ondernemerschap. Dat je geen angst en twijfels meer ervaart, maar puur vanuit het vertrouwen in jezelf en in je plan,

Sta jij op dit moment op een kruispunt en weet je niet welke kant je op moet?
Ga je linksaf en blijf je de rechtlijnige route naar je huidige baan nemen? De baan die je van haver tot gort kent en waar je eigenlijk wel klaar mee bent, die je geen energie meer geeft, maar die je nog wel (financiële) ’zekerheid’ geeft.
Of ga je rechtsaf en kies je voor de route met hobbels en bochten, naar een compleet nieuwe uitdaging met alle ruimte om de dingen te doen die jou blij maken. Het pad waar jij je talenten vol kunt inzetten en volgens je eigen voorwaarden kunt inrichten, maar die nog wel (financiële) onzekerheid geeft.

WAT GA JE DOEN?

Ik zie veel mensen om mij heen de wens hebben om hun baan op te zeggen om te willen ondernemen. Zelf creëren, werken op hun voorwaarden en zelf hun tijd invullen en werkplek bepalen. Maar het blijft vaak bij het roepen.
Toen ik mijn contract inleverde en dit in de organisatie bekend maakte, waren de reacties. ‘Wauw Claire, dat je dit durft, ik wil dit ook!’
Helaas bleef het dan daarbij. De angst om het financiële verlies is zo groot, dat de stap naar het ondernemerschap nooit wordt gezet.

IS JE VERLANGEN GROTER DAN JE ANGST? OF IS JE ANGST GROTER DAN JE VERLANGEN?

Hoe komt het dan dat je aan de ene kant die diepe wens hebt om te ondernemen en aan de andere kant de stap niet zet?
Je hebt toch een mooi plan en product of dienst? Je bent toch super waardevol voor de ander? Jij bent het toch waard en je wilt het toch super graag?

Belangrijk is om te achterhalen wat je tegenhoudt. Welke gedachten zorgen ervoor dat je niet de stap zet? Wat zeg je tegen jezelf? EN is wat je tegen jezelf zegt de ultieme waarheid?
Is het gebaseerd op een ervaring uit het verleden, dan wil ik je uitdagen om het daar te laten. Wat geweest is, is geweest. Door het mee te nemen naar het nu, creëer je voor jezelf dezelfde omstandigheden als in het verleden.

Heb vertrouwen in jezelf! Op het moment dat jij vertrouwen hebt in jezelf, zal je dit uitstralen en zal alles om je heen naar je toekomen. Lieve mensen dit is de wet van aantrekkingskracht. Super simpel. Wat jij DENKT, DOET en UITSTRAALT, krijgt je gewoon keihard terug. EN dit in positieve, maar helaas ook in negatieve zin. Wees je dus bewust!

Bewustzijn is dus super belangrijk. Ben je bewust van je eigen talenten en kracht. Je hebt alles in je om het te realiseren. Je bent volmaakt zoals je bent. Laat dit zien!
Stof je binnenkant maar eens af, leg je ego stem (netwerk met allemaal negatieve overtuigingen) het zwijgen op en pak je ruimte en vrijheid.

Toen ik mijn contract inleverde had ik nog geen helder beeld van wat ik zou gaan doen, maar ik had een grootse vertrouwen in het feit dat het goed zou komen. Er zou iets op mijn pad komen. Ik heb ervaren dat als je het één durft los te laten, jezelf bevrijd en open gaat staan, dan komt er altijd iets op je pad. Misschien is dit nog niet het ‘perfecte’ pad wat je voor ogen hebt, maar het gaat je hoe dan ook ergens brengen. Leer ervan en vervolg je pad. En ga het vooral niet forceren en vanuit wilskracht keuzes maken. Dit is niet de energie die je wilt ontwikkelen, want ook dan geldt de wet van aantrekkingskracht. Kies voor liefde, rust en vertrouwen.

En dan nog even over de ‘financiële’ onzekerheid. Ik weet ook dat een schoorsteen moet roken, maar wie zegt er dat deze niet meer zal roken als je kiest voor het zelfstandig ondernemerschap. Je zal misschien in het begin wat concessies moeten doen, maar misschien ook helemaal niet. Ook hier vertrouw op jezelf, op je plan. Als jij in de flow van vertrouwen zit, word jij super creatief, zie jij allemaal mogelijkheden en dan komt het gewoon naar je toe.
Dit is kiezen vanuit je hart! Met VOL VERTROUWEN!