Een aantal weken geleden heb ik een inspiratiesessie bijgewoond over LEF TONEN en deze sessie en met name het onderwerp blijft in mijn hoofd hangen.
Lef tonen klinkt misschien groots en heftig, maar waar het in deze workshop over ging was het maken van keuzes en kiezen voor jezelf. Ga JOU Leven Leven!

En JOU Leven Leven betekent niet ineens dat je rigoureus je leefstijl op de kop hoeft te moet gooien, je partner moet inruilen of moet emigreren (al kunnen dit wel gevolgen zijn van), maar het gaat om BEWUSTWORDING.

Ben je bewust van jezelf? Ben je bewust van je rollen waar je gevraagd of ongevraagd in terecht bent gekomen en uitvoert? Ben je bewust wat je drijfveren zijn? Waarom doe je de dingen die je doet? Doe je de dingen die je doet uit loyaliteit? Of onzekerheid? Om aardig gevonden te worden? Om gewaardeerd te worden? Maar word je ook blij van de dingen die je doet? Geven ze je energie? Kom jij met al jouw kwaliteiten wel tot je recht? Ben je ook bewust op welke plek je jezelf zet? Gun jij jezelf wel tijd voor ontspanning of iets voor jezelf? Of ben je alleen maar aan het hollen voor de ander? Als je in de ochtend voor de spiegel staat wie zie je dan? Ben je tevreden over deze persoon? Wat zou je hem/haar willen adviseren?

LEF TONEN in deze context gaat over het maken van keuzes. Als bovenstaande vragen je weinig positieve antwoorden geven. Of je komt door het beantwoorden van deze vragen tot het besef dat je jezelf helemaal niet zo goed kent of moet je concluderen dat je onderweg je eigen IK kwijt bent geraakt. Tja……..
Als je dit acceptabel vindt, lees dan niet verder. Maar als de situatie waar je nu in zit je veel energie kost, je ongelukkig maakt of je stress geeft? Wordt het dan niet tijd dat JIJ er wat aan gaat doen?

Ik hoor je al bijna zeggen, JA MAAR………..? Maar ik bedoel echt, wat ga JIJ eraan doen?

Ja JIJ! Jij hebt het voornamelijk zelf in de hand. Als je gaat wachten tot de ander of de situatie verandert dan kun je wachten tot je een ons weegt. Als jij uit je missery wilt stappen, zal je zelf aan de slag moeten.
Keuzes maken. LEF TONEN!

Doodeng, dat snap ik ook. Toen ik vorig jaar mijn vaste baan losliet voor vrijheid, vond ik het ook doodeng. Het was een proces wat in mijn onbewuste al lange tijd gaande ging, maar de bewustwording en beslissing kwam toch vrij plots. Maar het gevoel om mijn baan op te zeggen was zo sterk, dat ik het gewoon moest doen. Ondanks dat mijn hoofd volcontinu alles aan het rationaliseren was. Was het gevoel zo krachtig! En was het de beste beslissing die ik op dat moment kon maken. In de tijd dat ik in loondienst zat beantwoorde ik bovenstaande vragen zeer negatief. Nu ik de dingen doe die ik wil doen en mijn kwaliteiten optimaal inzet zien de antwoorden er ineens heel anders uit. Nu is je baan opzeggen best een grote beslissing, maar JOU Leven Leven kan al beginnen met een kleine keuze.

Houd alleen wel rekening met je bemoeizuchtige gedachten. Je negatieve gedachten zullen er alles aan doen om je van je keuze af te houden.
De waarheid van je negatieve gedachten is immers de ultieme waarheid, althans dat is wat ze je wijs maken. Besef gewoon goed, waar die gedachten vandaan komen?
Zijn dat wel jouw gedachten of heb je ze misschien (van iemand) aangenomen? Komen ze voort uit een overtuiging die je hebt of heb je ze meegekregen, bijvoorbeeld van huis uit?
Misschien komen ze ook wel voort uit een angst. Is het een reële angst? Heb je het al eens eerder meegemaakt? Is het wel jouw angst?
En wat is echt het aller , maar dan ook echt het aller ergste wat er kan gebeuren? Als jij deze negatieve gedachten los durf te laten, moet je eens opletten wat er gaat gebeuren………
Weet ook dat ons brein vol onzin zit!

Besef ook goed als je plannen hebt of je een keuze wilt maken wie je adviseurs zijn. Zijn je adviseurs personen die je negatieve gedachten voeden, dan moet je je afvragen of dat wel de juiste adviseurs voor jou zijn. Zoek mensen om je heen die je inspireren, je energie geven, maar ook kritisch (positief) zijn.

En piep wat anderen er van denken!! Al hun negatieve reacties, twijfels en oordelen zijn gewoon een projectie van hun eigen angsten en onzekerheden! Onthoud dat!

Alles gaat lukken op het moment dat je daadwerkelijk bereidt bent om de gevolgen van je keuzes te aanvaarden.

Alles even op een rijtje:

Gaat je hoofd nu tollen? Geen nood. Dat is een goed teken. Heb je hulp nodig? Klik hier voor meer met info over coaching.

YESSSSS, YOU CAN DO IT!!!!!!