Gisteravond had ik even een crea moment. Ik heb een moodboard (meer een visonboard) gemaakt van de dromen die ik nog heb met mijn bedrijfje. Ik ben visueel ingesteld en heb plaatjes nodig om een beeld of plan helder te krijgen. Anders blijft het in mijn hoofd zitten en gebeurt er weinig. Dit heeft ook te maken met ons onbewuste. Die is op sommige momenten namelijk behoorlijk lui.

Iedereen heeft doelen in het leven. Alleen veel doelen zweven gewoon ergens in ons hoofd, waardoor ze niet bereikt worden. Af en toe zie je iets dat je doet herinneren wat je ook alweer wilde en voordat je een plan de campagne maakt, ben je het eigenlijk alweer vergeten.

Dit heeft te maken dat we tijdens het fantaseren volledige met ons onbewuste er in zitten. Je kunt bij wijze van het plan voelen, horen, ziet het in allerlei kleuren en het gelukgevoel van het resultaat heb je al helemaal ervaren. Ons onbewuste voelt dat min of meer als een succes, en dat terwijl je nog aan het fantaseren bent. Dus het succesgevoel is behaald, waarom nog het plan uitvoeren?

Het mooie van het visualiseren met behulp van een moodboard is dat je er met een afstand naar kijkt. Dit vergt wel even wat oefenen, omdat je snel geneigd bent om er met kop en kont in te zitten. Door afstand te nemen wordt je op deze manier minder geleidt door het gevoel en voed je het onbewuste hierdoor minder. Veel mensen hebben net als mij plaatjes nodig om een beeld te krijgen. Plaatjes werken ook veel sterker door in je hersenen dan alleen tekst.
Het gevolg is dat plannen concreter worden en is dat kans groter dat ze ook daadwerkelijk uitgevoerd worden.Moodboard 1

Het leuke van het maken van een moodboard is dat het relatief eenvoudig is en weinig tijd kost. De kunst is even om goed te tijd te nemen om te visualiseren om je beeld helder te krijgen. Hier kan ik je mee helpen. Als dit beeld eenmaal staat, dan kun je de juiste plaatjes erbij gaan zoeken om je beeld kracht te geven. En hoe leuk is het om bezig te zijn met je doelen of de dingen die je graag wilt bereiken in je leven en dat je steeds meer het besef krijgt dat ze dichter bij zijn dan je denkt!

Doe je mee? Gaan we aan de slag!