Over mij

Mijn verhaal.
Ik ben mijn gehele loopbaan een enorme pleaser geweest, hard werken, veel werken en als er commentaar was, deed ik er gewoon een schepje boven op. Dit was ik gewend om te doen. Ik heb in mijn jongere jaren veel aan sport gedaan, ook op hoog niveau en dagen en uren getraind. Ik was gewend om mijzelf weg te cijferen en in dienst te staan van.

Dit is ook één van de redenen dat ik acht jaar werken voor Randstad vol heb kunnen houden en dat de rol als intercedent/accountspecialist mij als een warm jas zat. Daar werd je opgeleid om in een keurslijf te lopen, je moest dienend zijn aan de organisatie en klanten. Hard werken in een hoog tempo kon ik als de beste en alles stond in het teken van resultaat. Het was net als mijn sportcarrière.

Totdat de warme jas mij minder fijn ging zitten en ik besloot te gaan voor een nieuwe. Ik kwam in een productieomgeving terecht wat een verademing was. Ik weet nog heel goed dat ik zat te drammen op tempo en resultaat bij mijn collega’s en dat mijn lieve collega zei: ‘Claire, we redden hier geen mensenlevens’.
Deze opmerking is mij altijd bij gebleven en bracht mij ook het besef dat ik volledig van mijzelf verwijderd was. Waar was ik in het verhaal? Wie was ik? Wat vond ik eigenlijk leuk? I just didn’t know!

Wat ik wel besefte was dat ik altijd opzoek was naar het contact. Ik mocht graag op de werkvloer zijn en de collega’s motiveren en inspireren. Er heerste best veel passiviteit en negativiteit binnen de organisatie en ik stuiterde er altijd tussendoor met mijn vrolijkheid. Ik droeg ideeën aan en was altijd opzoek naar mogelijkheden. Toen ik merkte dat mijn rol binnen de organisatie steeds meer een vaste vorm kreeg door van bovenaf vastgestelde kaders en verwachtingen, sloeg de benauwdheid bij mij toe. Ik had te lang ‘vastgeketend’ gezeten en te lang de dingen gedaan, omdat ze zo hoorden. Om niet ziek te worden moest ik mijzelf bevrijden. Ik leverde mijn contract in en liet heel veel collega’s met liefdesverdriet achter, maar ik moest MIJN weg kiezen.

Wacht niet op het juiste moment, maar creëer het juiste moment!

En nu circa 3 jaar ben ik onderweg in het vinden van mijn weg. En ik kan je vertellen dat het zo leuk is om deze onbekende weg te bewandelen. Ik heb inmiddels zoveel meer geleerd over mijzelf, heb nieuwe mensen mogen ontmoeten, heb opleidingen gevolgd en ben zoveel meer gelukkig dan ik ooit ben geweest.

Wat mij enorm drijft is het durven kiezen voor mijzelf. Dit is iets wat ik ook niet kende. Ik ben opgegroeid met opvattingen als ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ en ‘steek niet je kop boven het maaiveld uit…’, maar ook ‘tevreden zijn met wat je hebt’ en ‘niet lullen, maar poetsen’.  
Inmiddels weet ik ook dat het super leuk is om je kop boven het maaiveld uit te steken, om net even anders te doen dan anderen en dat dit ook echt gewaardeerd wordt. En mijn credo is geworden: ‘doe maar lekker gek, want je kunt altijd nog wel gewoon doen’.

En hierin wil ik jou ook uitdagen. Kies voor jezelf! Wees je authentieke jij, ga je dromen najagen, maak werk van je ambities en ga je zielenpad lopen. STOP met jezelf pijnigen door de eeuwige strijd te voeren tussen je gedachten die zeggen wat je diep van binnen wilt en wat hoort of van je verwacht wordt. Bevrijd jezelf en ga JOUW leven leiden.  Stel je eigen kaders, verhoog je norm en ga voor een gelukkig leven waarin jij kansen en mogelijkheden creëert en benut.

Vanuit mijn levens- en werkervaring weet ik inmiddels dat ik blij word van actie, doen! Dit geeft mij energie. Ik ben dan ook erg actiegericht, denk altijd in mogelijkheden en geen droom of ambitie is mij te groot. Mijn hartje gaat sneller kloppen als ik op jouw gezicht eerst ongeloof zie en vervolgens geloof, geloof dat het mogelijk is. Ook gaat mijn hartje sneller kloppen als jij besluit er vol voor te gaan, ongeacht hoe hoog de hinderissen zijn en wat je op je pad tegen gaat komen. Jij kiest voor jezelf.
En als je denkt ‘dat is niet voor mij weggelegd’, lees zorgvuldig onderstaande quote:

Greatness exists in all of us!

Ben jij werknemer en wil jij vanuit angst met vol vertrouwen gaan voor succesvol ondernemerschap?
Zet hier en nu je eerste stap en neem contact met mij op. Dan gaan we samen op reis.

Liefs Claire