Say YES to success!

Ga voor een goede basis en succesvol ondernemerschap
6 maanden programma

Je staat in de startblokken om helemaal te gaan voor het ondernemerschap, maar waar te beginnen? Hoe te beginnen? Het lijkt ineens zoveel. Misschien ben je al een klein eindje op weg, maar blijf je steken. Je weet het even niet meer, je bent de draad een beetje kwijt. Terwijl je echt weet dat je er vol voor wilt gaan, dat je echt iets te brengen hebt, maar het komt er voor je gevoel niet uit.

Een herkenbaar gevoel voor een startende ondernemer. Er komt zoveel op je af dat je het soms even kwijt bent. Je weet niet waar te beginnen, hoe te beginnen en veel dingen moeten vaak te gelijk. Wie is je doelgroep, hoe komt je businessconcept eruit te zien, hoe kom je aan klanten, hoe ben je zichtbaar, hoe kom je tot een tarief. En er moet dan ook nog een website en visitekaartjes komen. Er komt heel veel op je af.

Uiteindelijk is het ook zo dat je inkomsten wilt generen en je bedrijf succesvol wil laten groeien. Een goede basis is onwijs belangrijk. Een stevig fundament waar je op kunt vertrouwen en voor jezelf ruimte creëert om dat te doen waar je goed in bent en wat ervoor zorgt dat jij voldoening krijgt in de dingen die je doet.

 

And so the adventure begins…

 

Herken je (deels) het volgende: 

→ Je staat te poppelen om te beginnen, maar je hebt geen idee waar te beginnen
→ Je betrapt jezelf erop dat het maken van je website wel heel veel tijd kost
→ Je merkt dat je het lastig vind om naar buiten te treden (zichtbaarheid).
→ Je ervaart gedachten als: Kan ik dit wel? Wie zit er op mij te wachten?
→ Je zoekt erg naar de perfectie en dreigt jezelf hierin te verliezen
→ Je hebt het gevoel dat je nog niet de taal van je doelgroep spreekt
→ Je voelt dat je nog zoveel meer kunt, maar het komt er (nog) niet uit
→ Je voelt spanning op het moment dat je aan de financiële onzekerheid denkt
→ Je ziet nog niet heel veel resultaat qua inkomsten
→ Je ervaart een disbalans in je energie (geven, nemen, krijgen en ontvangen) 
→ Je ervaart een disbalans tussen je werk, privé, kids, familie en vrienden
→ Je wilt het niet toegeven, maar je merkt dat de lol er een beetje af is.

Hoe zou het zijn….

Dat jij een periode aan de hand wordt meegenomen in het aanbrengen van structuur in de opstart van je bedrijf. Dat je basis goed staat. Je fundament waar jij je bedrijf verder op gaat bouwen. Doe je dit niet, dan zal je continue aan het rennen en vliegen zijn, zonder een specifieke richting op te gaan. Dit met alle gevolgen van dien. Hoe zou het zijn om samen te werken aan je rol als ondernemer. Wat komt er allemaal op je af en hoe kun jij je talenten en potentieel inzetten, zodat je stevig en vol vertrouwen je rol kunt pakken en naar buiten kunt treden. Hoe zou je het vinden om samen opzoek te gaan naar datgeen wat jou onderscheidt van de rest. Je geheime wapen ontdekken en inzetten. Hoe zou het zijn om zicht te krijgen op je doelgroep, te weten hoe je die moet bereiken en zicht te krijgen hoe je jezelf in de markt gaat zetten. Hoe komt je businessmodel eruit te zien.

Het ondernemerschap is vallen en opstaan. Je moet echt kunnen volharden, door kunnen zetten en het geloof in jezelf en je plannen niet verliezen. Het is super menselijk dat we in een proces als het ondernemerschap onszelf wel eens verliezen, het is alleen de kunst om jezelf weer bij elkaar te rapen en focus te houden. En waarom dit allemaal alleen doen, terwijl samen gaan veel leuker is!

Hoe ik naar het ondernemerschap kijk

Ik ben nu een aantal jaar ondernemer en weet ook als geen ander hoe het is om te bikkelen in een richting die je richtingloos kunt noemen. Het ondernemerschap is mij wat overkomen. Ik had al klussen, voordat ik ingeschreven stond als ondernemer. Na een periode kwam het besef dat ik de klussen deed omdat ik ze kon, maar niet perse omdat ik er erg blij van werd. Een groot moment van bewustwording en dat heeft ervoor gezorgd dat ik andere keuzes heb gemaakt in het verder inrichten van mijn bedrijf.

Als ik kijk naar het ondernemerschap dan zijn er voor mij 4 kernwoorden die onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden en dienen in mijn ogen als de pijlers van je ondernemersbestaan. De F4’s zijn:

 

FLOW, FUN, FIT & FINANCE

 

Flow

Flow staat voor stroming van je energie. Om flow te krijgen is het belangrijk dat de basis van je bedrijf staat. Je fundament. Dit geeft je rust en zorgt ervoor dat je ruimte creëert om je energie te laten stromen. Je kunt dan in vertrouwen zijn en vandaar uit ontstaat ruimte om te creëren. Heb je je basis niet staan, loop je achter de feiten aan, dan werk je op wilskracht om het allemaal bij te benen. Dit is niet de scheppende energie die je graag wilt hebben als ondernemer. Althans voor even op wilskracht werken is geen probleem, maar dit is niet de juiste energie om mooie dingen te creëren op lange termijn. Flow staat dus voor rust, ruimte en vertrouwen.

Fun

Fun is zo ontzettend belangrijk. Ga zelf maar eens na hoe jij je voelt als je de dingen doet die je fun geven. Ondernemerschap moet fun zijn. Je hebt toch ook gekozen voor het ondernemerschap, omdat het je fun geeft. Je doet juist de dingen die je goed kunt en die je energie geven. Wees dan ook kritisch in de dingen die je doet. Beleef je er geen fun aan, dan moet je je sterk afvragen wat je er aan kunt doen of dat je misschien een andere keuze moet maken. In het ondernemerschap is energie ontzettend belangrijk. Hoe jij je presenteert naar de buitenwereld en naar je klant bepaald of mensen aanhaken en iets bij je kopen of niet. Doe dus vooral de dingen die je fun geven.

Fit

Fit kun je onderverdelen in mentale fitheid en lichamelijk fitheid en is eentje die niet altijd prioriteit krijgt, helemaal niet als we op wilskracht aan het ondernemen zijn. Fit zijn is zo ontzettend belangrijk. Als je niet voor jezelf kunt zorgen, hoe kun je dan voor je klanten zorgen? We weten allemaal dat regelmatig bewegen gezond voor ons is en wat de positieve effecten zijn voor onze mind. Ik vind het belangrijk om deze pijler mee te nemen in mijn programma, omdat ik er heilig in geloof dat een fitte ondernemer, makkelijker in flow komt en meer fun beleefd. Met fit zijn bedoel ik trouwens niet alleen fysieke bewegen, maar juist ook de ontspanning zoeken, je hoofd legen en in rust terugkeren naar de kern. Aan de andere kant hoort bij mentale fitheid ook jezelf continue blijven prikkelen en ontwikkelen.

Finance

Ben jij in flow, heb je fun en ben je lichamelijk en mentaal fit dan zal dit leiden naar mooie finance. Een ander aspect waarom ik geloof dat deze pijler niet gemist kan worden heeft te maken met de relatie die wij met geld hebben. Je relatie met geld bepaald namelijk of jij een succesvol ondernemer wordt of niet. En we praten niet graag over geld, des te belangrijker dat dit onderdeel één van de vier pilaren is voor succesvol ondernemerschap. 

 

Success = 20% Strategy and 80% Mindset

 

Programma: Say YES to success!

In 6 maanden ga ik je intensief off- en online begeleiden, zodat jij je bedrijf kan voorzien van een sterke basis. Je gaat ontdekken hoe jij met jouw kracht, talenten en potentieel impact kunt maken. Je gaat ontdekken wat je geheime wapen is, zodat je die kunt inzetten en het verschil kunt maken. Je gaat aan de slag met het leren kennen van je ideale klant en ontdekken hoe je die kunt bereiken. Je gaat je businessconcept ontwikkelen. Dus bepalen hoe jij je product of dienst in de markt gaat zetten en welk verdienmodel je gaat inzetten. Het allerbelangrijkste waar we mee aan de slag gaan is jouw rol als ondernemer. Hoe profileer jij je als ondernemer, hoe zorg je voor zichtbaarheid en hoe ga je ervoor zorgen dat jij je goed voelt en vol vertrouwen bent in de rol als ondernemer. Ook gaan we onderzoeken hoe jouw relatie is met geld. Deze relatie bepaalt namelijk het succes van het ondernemerschap. 

Na 6 maanden heb jij persoonlijk en zakelijk een stevige basis staan. Een stevig fundament waarop jij je bedrijf verder kunt ontwikkelen en kunt gaan genieten van succesvol ondernemerschap met flow, fun, fit en finance!

Wat ik persoonlijk erg gaaf vind aan dit programma is dat ik het niet alleen ga doen. Ik heb een aantal expert gevraagd om gastcolleges te verzorgen. Er zullen o.a. colleges zijn op het gebied van social media/zichtbaarheid, branding, boekhouding en strategie.

 

Mijn ideale klant

Ook ik heb een ideale klant. Hoe graag ik het ook wil, ik kan niet iedereen helpen en niet iedereen wil (door mij) geholpen worden.
Voor een optimaal resultaat vind ik het belangrijk dat jij op en top gemotiveerd bent om je bedrijf te gaan bouwen. De reis als ondernemer is namelijk niet altijd halleluja en gaat vaak met vallen en opstaan. Je moet echt kunnen volharden. Je gaat jezelf namelijk op verschillende vlakken onwijs tegenkomen, maar des te meer ga je leren en groeien. Ik vergelijk het ondernemerschap met regelmaat met (top)sport. Een sporter onderweg naar een belangrijke wedstrijd doet ook niet aan een beetje trainen, een beetje goede voeding en een beetje ontspannen. Wil jij er volle bak voor gaan, dan zijn wij een goede match en heb ik onwijs veel zin om met je aan de slag te gaan om het uiterste eruit te halen.

Inhoud programma:

  • 6 maanden samenwerken richting een stevige persoonlijke en zakelijke basis
  • Je start met een live kick-off (dagdeel)
  • Je ontvangt een werkboek met opdrachten
  • Je hebt 6 maanden lang de ruimte om mij te contacten voor vragen en feedback
  • Tussentijds plannen we een terugkomochtend
  • Je hebt 6 live momenten 1 op 1, van circa 1.5 uur
  • We sluiten de 6 maanden af met een lunch.

 

Jouw investering:

Dit programma kost: €1997,00 (excl. BTW)

Het is ook mogelijk om het programma in 2,3 of 6  termijnen te betalen.
Dan wordt het bedrag voor 2 termijnen €1098,00 (Excl. BTW)
Voor 3 termijnen €766,00 (Excl. BTW) en voor 6 termijnen €399,00 (Excl. BTW). 

 

Wanneer

Het programma start in februari 2020. Je kunt vervolgens het hele jaar door instromen. Het programma begint met een kick-off van ongeveer een dagdeel welke we samen inplannen, vervolgens duurt het programma 6 maanden. De datum voor de overige live dagen ontvang je tijdens het programma. De coaching momenten stemmen we gezamenlijk af.

Waar

Alle live dagen en coaching vinden plaats aan de Zomerdijk 9e in Meppel. In overleg is het mogelijk om de coaching eventueel via Skype of Zoom te laten verlopen.  

Voel jij aan alle kanten dat dit HET moment is en ben jij enthousiast over wat je hierboven hebt gelezen?

Waarom samenwerken met mij?

Werken met mij staat garant voor bruisende energie, focus en directheid. Dit is namelijk wat ik met mij meeneem. Vanuit deze energie help ik hoogopgeleide ambitieuze vrouwen in loondienst die graag de stap willen zetten naar het ondernemerschap, maar dit (nog) niet aandurven of niet weten hoe. 
Met mijn kennis en ervaring als ondernemer, maar ook in loopbaanbegeleiding, HR advies en als sporter, laat ik ze zien wie ze écht zijn, zodat ze leren vertrouwen op hun potentieel. Door mijn actiegerichtheid maken ze de juiste stappen om te gaan voor vrijheid en succesvol ondernemerschap. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voel jij aan alle kanten dat dit HET moment is en ben jij enthousiast over wat je hierboven hebt gelezen.