Als wij in Limburg zijn om weer te genieten van het prachtige landschap rijden wij ook altijd naar een klein dorpje onderaan de Vaalse berg om daar te smikkelen van heerlijk ijs met vers fruit. Als je eenmaal aan de beurt bent word je steevast begroet met GOEDEMORGEN. Ook als het 15:00 uur in de middag is. Waarom? Dan duurt de dag nog zo lekker lang.

Wat is tijd voor jou? Sta maar even stil om hier over na te denken en te voelen. Hoe ziet tijd er voor jou uit? Wat is je beleving van tijd? Wat is je overtuiging over tijd? Is de overtuiging echt van jou en heb je deze misschien aangenomen van iemand? Is tijd kostbaar of is tijd tijdloos? Word je ingehaald door de tijd of heb je nog zeeën van tijd? Waar ligt morgen voor jou? Direct aan je voeten of bijvoorbeeld buiten de ruimte waarin jij je bevindt.

Is het niet zo, dat we 24 uur in een dag hebben en daarvan slapen we er gemiddeld 8, dit betekent dat we grofweg nog zo’n 16 uur over hebben om al onze activiteiten te plannen. Hoe doe jij dat? Hoe plan jij je activiteiten? Met welke beleving plan jij je activiteiten? En wat levert het je op om op deze manier te plannen? Wat brengt het je? Wat zou het je opleveren als je het anders zou doen?

Waarom voelen veel mensen zich opgejaagd? Waarom hebben we het gevoel dat de tijd voorbij vliegt. Waarom slapen we in vergelijking met een aantal jaren geleden minder uren per nacht? Waarom genieten we niet meer van de dingen die we doen, waarom….waarom….waarom! Ik raak helemaal achter adem.

 

“Time is not measured by clocks, but by moments”

 

Besef dat je verhouding met de tijd in hoge mate je houding bepaalt tegenover jezelf. Wat ik bedoel te zeggen is, dat jouw beleving en jouw aanname over tijd bepaalt hoe jij tijd ervaart en hoe je ermee omgaat. Door je hiervan bewust te zijn, kun jij je tijd managen.

Probeer ook minder bewust te zijn van tijd. Durf op je gevoel te vertrouwen. Probeer meer in het nu te leven. Geniet van het moment en laat je niet afleiden door …………..de klok!