VAN STARTER NAAR ONDERNEMER

6 maanden off- en online coaching programma

Met dit programma maak jij de transformatie van starter naar ondernemer. Naast heel veel praktische en strategische tools, bied ik je een grote focus op jouw mentale weerbaarheid.

HERKEN JIJ DIT ALS STARTER?

 • Met een dikke vette JA ben jij ondernemer geworden om je grote ondernemersdroom na te jagen, alleen alles bij elkaar overweldigd je behoorlijk.

 

 • Je weet niet goed waar te starten of hoe te beginnen. Je hebt weinig structuur, daardoor lijken de te nemen stappen immens groot.

 

 • Twijfelaar is your middle name. Je twijfelt aan jezelf, aan je ondernemersdroom, aan de dingen die je doet en als laatste aan je bestaan als ondernemer.
 • Het eindplaatje heb je wel helder in je hoofd, daarentegen is de weg ernaar toe één grote mist.

 

 • Echt een duidelijke strategie heb je niet en de doelen die je hebt zijn alleen gericht op de korte termijn.

 

 • Verbanden leggen tussen tussen wie je bent, wat je goed kunt en waar je het verschil in wil maken krijg je niet goed helder.
 • Focussen lukt niet goed, daardoor realiseer je geen doelen. Daarnaast word je bereik amper vergroot en genereer je onvoldoende omzet.

 

 • Jouw ideale klant is een soort van vage bekende en daardoor sluit je aanbod niet goed aan.

 

 • Als het op zichtbaarheid aankomt ervaar jij weerstand. Hoewel je weet dat je naar buiten moet treden, vind je dit toch lastig.

 

 • Ook merk je bij jezelf veel gedachten die blijven rondmalen en je enorm bezighouden.

JE HOEFT HET ALS STARTER NIET ALLEEN TE DOEN.
LAAT MIJ JE HELPEN!

 • Hoe zou het voor je zijn als je weet welke stappen je moet zetten?
 • Om vanuit je innerlijke kern te kunnen ondernemen?
 • Dat je focus kunt houden en kunt bijsturen waar nodig?
 • Met zelfvertrouwen in het ondernemerschap staat en je daardoor niet meer afgeleid wordt door wat anderen zeggen?
 • Tegenslagen je niet lamslaan, maar in plaats daarvan je motiveren om te leren en te verbeteren.
 • Wat zou het voor je betekenen om een helder aanbod uit te kunnen brengen? Eentje waar je achter staat en waarmee je tenslotte de juiste klant aantrekt?
 • Iedere maand je gewenste inkomsten gaat generen?
 • Een duidelijk plan te hebben en rust en ruimte te ervaren?
 • Naast heel veel praktische en strategische tools te ontvangen bovendien ook mentale groei te ervaren?
 • En dat je alle beginnersstappen niet alleen hoeft te nemen, maar samen met mij er een begeleiding voor 6 maanden bij krijgt?

IK DACHT OOK DAT IK HET ALS STARTER ALLEEN KON…….

Heel lang heb ik als starter in mijn eentje rondgedwaald in het ondernemerschap. Iedere keer dacht ik het zelf wel te kunnen. Daardoor ben ik heel ver gekomen, maar miste ik eigenlijk van alles net een beetje. Het ontbrak mij aan een helder doel en daardoor miste ik ook focus. Mijn doelgroep was onvoldoende helder, waardoor mijn aanbod niet aansloot. Zichtbaar was ik wel, voor iedereen zelfs en daardoor eigenlijk voor niemand. Inkomsten kwamen heel onregelmatig binnen, dat betekende dat ik niet goed kon bouwen aan een solide basis.

Ik voelde dat ik iets moest doen

Er moest een keuze worden gemaakt. Investeren in hulp of stoppen. Zo uitzichtloos was het inmiddels.
Ik heb ervoor gekozen om te investeren. Met training en business coaching heb ik mooie sprongen gemaakt. Was het altijd makkelijker? Zeker niet! Deze periode van bouwen aan een solide basis was misschien wel de meest uitputtende periode in mijn ondernemers carrière. Met mijn neus werd ik flink op de feiten gedrukt, daardoor ben ik er wel zoveel sterker uitgekomen. Als persoon én als ondernemer heb ik een immense groei doorgemaakt.

Terugkijkend had ik veel eerder de stap moeten zetten om hulp te vragen. Dat is natuurlijk makkelijk zeggen achteraf. Waarom ik wachtte? Ik had op dit stuk nog wel wat overtuigingen zitten. Maar over mijn schouder kijkend is mijn grootste les geweest dat het niet uitmaakt hoeveel trainingen je volgt, hoeveel praktische tools je aangereikt krijgt of hoeveel webinars je ziet. Als je mindset niet goed zit, helpt dit allemaal voor geen meter.

Veel vrouwelijke ondernemers worstelen met hun zelfvertrouwen

Dit zie ik om mij heen gebeuren Zij durven niet vol te gaan staan voor wie ze zijn, daardoor durven ze vaak hun ondernemersdroom niet te realiseren. Er zit een soort van reserve op. Ik snap dit volledig, maar weet inmiddels ook wat het brengt als je door je angsten heen durft te breken. Het brengt je groei, kracht en bovendien vertrouwen. Jij als mens wordt zoveel meer weerbaar op alle fronten.

Daarom leg ik in mijn programma naast veel praktische en strategisch kennis ook een grote focus op je mentale weerbaarheid. Waarom? Als geen ander weet ik dat je jezelf tijdens je ondernemersreis gaat tegenkomen. Je gaat tegenslagen krijgen, twijfels ervaren en jezelf een keer serieus afvragen waarom je deze stapt ook al weer hebt gezet. Tijdens al deze momenten is het belangrijk dat je weet hoe je jezelf kunt resetten,. Opgegeven is geen optie, toch?
De mentale weerbaarheid wordt enorm onderschat bij veel trainingen. Er wordt vaak aandacht besteed aan kennisoverdracht, maar daarmee wordt het meest essentiële vergeten: een sterke en gezonde ondernemersmindset.

Het online gedeelte van mijn programma bestaat uit 12 modules, namelijk:

# Module 1:
Persoonlijk Leiderschap

In deze module draait het om jou! Wie je bent als persoon en als ondernemer. Waar je voor staat en wat je belangrijk vindt. Je gaat opzoek naar datgene wat jou in de kern motiveert en ontdekt waarom het voor jou zo belangrijk is om dit pad te lopen.

# Module 2:
Jouw succes mindset

We gaan inzoomen op jouw gedachten. Welke gedachten helpen je doorzetten en welke gedachten heb je die je tenslotte belemmeren en klein houden? In deze module ga je voor optimale mentale weerbaarheid en ontdek je jouw succes mindset.

# Module 3:
Jouw ideale klant

Wie wil jij helpen en als ideale klant hebben? Je gaat je in deze module inleven in je ideale klant. Wat maakt deze persoon tot jouw ideale klant? Hoe beter jij je klant kent, hoe duidelijker jij je aanbod kunt laten aansluiten op de behoefte van de klant. 

# Module 4:
Jouw Waardepropositie

Wat maakt jou uniek? In deze module krijg je zicht op jouw waarde en de waarde die je aan jouw ideale klant kunt leveren. Je gaat ontdekken waar jouw krachten liggen en wat jouw onderscheidend vermogen is. Waarom moet de klant voor jou kiezen?

# Module 5:
Je concept

Ondernemen is net puzzelen. Je gaat nu een aantal puzzelstukjes samenbrengen tot jouw concept. Jouw businessconcept! Je gaat bedenken hoe jij je klant gaat bedienen, hoe je aanbod eruit komt te zien en wat je verdienmodel gaat worden. 

 

# Module 6:
Je aanbod

Het is tijd voor je aanbod! De grote lijnen van je aanbod heb je in de vorige module al geschertst. Nu ga je de diepte in en je aanbod uitwerken. Deze helemaal klaar maken, zodat je er daadwerkelijk mee naar buiten kunt gaan treden.

 

# Module 7:
Branding

We gaan je identiteit meer kleur en vorm geven. Je gaat bepalen hoe je gezien wil worden en stemt daar al je acties en uitingen op af. Je wilt dat waar je voor staat en in gelooft herkenbaar is voor jouw ideale klant. Je wilt dat dit klopt.

 

# Module 8:
Je marketingplan

Je gaat aan de slag met je marketingplan. Hierin beschrijf je alle activiteiten die er op gericht zijn om jouw product of dienst in de markt te zetten. Concreet werk je met dit plan naar zichtbaarheid en bereid je je klant voor op sales.

 

# Module 9:
Sales

YES, nu gaat het echt serieus worden! Dit is een module waar vaak weerstanden ontstaan. Samen gaan we aan de slag met je mindset en gaan we de klantreis inzichtelijk maken en plannen smeden hoe jij leads kunt generen om deze te laten eindigen in sales.

# Module 10:
Je financieel plan

It’s all about the money! In deze module gaan we aan de slag om inzicht te krijgen in jouw financiën. Misschien niet het meest sexy onderwerp, maar wel een belangrijk onderwerp. Hoe meer inzicht jij hebt, hoe makkelijker het wordt om keuzes te maken en bij te sturen. Meten is écht weten!

# Module 11:
Je doelen

Zonder doelen heb je geen richting. Vandaar dat het tijd is om jouw stip op de horizon te zetten. Waar wil jij naar toe met je bedrijf? Wat wil je realiseren? Je gaat korte én lange termijn doelen formuleren,. Je gaat van actie naar concreet resultaat.

# Module 12:
Strategisch jaarplan

Deze laatste module zal parallel lopen met de andere modules. Je ontvangt van mij namelijk een Trello strategisch jaarplan, waar je vanaf module 1 in gaat werken. Gaandeweg je reis ga je het plan vullen en gaat dit de basis vormen van je onderneming. Zodra je deze module hebt afgerond, is jouw strategisch jaarplan ook compleet.

ACTION IS THE FOUNDATIONAL KEY TO ALL SUCCES! READY?

Praktische informatie

Je ontvangt na betaling toegang tot een afgesloten online omgeving waar je de video’s kunt bekijken. De vragen en opdrachten staan in PDF’s, zodat je ze kunt downloaden en uitprinten. De coachingcalls vinden plaats via Teams of Zoom.
De live roadmap dag vindt plaats op mijn kantoor in Meppel (Drenthe).

Het programma is niet gebonden aan een startdatum, dit betekent dat je op elk moment kunt beginnen en we samen een planning maken.

NU JE WEET WAT HET INHOUDT, BLIJFT ALLEEN NOG DE VRAAG WAT JIJ ALS STARTER GAAT DOEN?

Keuzestress? Ik kan me dat helemaal indenken. Je begint net als ondernemer en hebt daardoor hoogstwaarschijnlijk nog geen groot budget met reserves waar je eindeloos uit kunt putten. Bovendien kan jij je geld maar één keer uitgeven. Ik wil je vragen wat je gevoel zegt? Je verstand zal je namelijk 1001 redenen geven om je te laten twijfelen. Sta dus heel even stil, kijk niet naar wat het je gaat kosten, maar bedenk daar in plaats van wat 6 maanden samenwerken je zal opleveren?

Plan met mij een intakegesprek om samen te ontdekken of dit programma bij je past.

Bedankt Claire voor deze avond. Het heeft me weer verder gebracht in mijn startende onderneming. Heel waardevolle informatie opgepikt en jij hebt ons laten geloven “groot” te denken en juist niet te klein. Want juist dat laatste zijn we zo gewend om te doen. Ga ik zeker meenemen. Bedankt!

Hester

VEEL GESTELDE VRAGEN

Is het 'Van starter naar ondernemer' programma geschikt voor mij?

Het ‘Van starter naar ondernemer’ programma is geschikt voor alle startende vrouwelijke ondernemers die zelf de dienst zijn van haar bedrijf. Je wilt als startende ondernemer beginnen of bent al een eindje op weg. (Maximaal 1 jaar) Het programma is echt bedoelt om de basis op te zetten. We beginnen dan ook helemaal met een schone lei. Twijfel je? Stuur mij een mail, dan plannen we een afspraak om je twijfels te bespreken. Je kunt mij bereiken via info@clairecompagner.nl

Hoeveel tijd kost dit traject?

Het traject duurt maximaal 6 maanden. De begeleiding vindt dan ook binnen deze periode plaats. Je behoudt wel tot een jaar toegang tot de online modules. Hoewel je sneller door de modules heen kunt is het raadzaam om dit in overleg te doen. De modules zijn namelijk in een bepaalde volgorde opgebouwd.

Hoe vinden de calls plaats?

De coaching vindt online plaats door middel van Teams of Zoom. De live roadmap dag vindt plaats op mijn kantoor in Meppel.(Drenthe)

Hoe kan ik betalen?

De eerste maand betaling doe je online. De overige maanden zullen via automatische incasso worden afgeschreven. Uiteraard ontvang je ook een factuur voor in je boekhouding. Dit programma kun je namelijk wegboeken als trainingskosten.
Woon je in de provincie Drenthe? Dan is wellicht de voucher van de provincie Drenthe interessant voor jou, tenzij je deze eerder hebt aangevraagd. Als je voldoet aan de voorwaarden, dan kun je €1000 subsidie ontvangen. Wil je hier meer over weten, stuur mij een mail via info@clairecompagner.nl of kijk op Subsidie Voucherregeling – Ik ben Drents ondernemer.nl 3.0 – Provincie Drenthe