Ik laat over het algemeen op mijn openbare social media accounts niet veel los over mijn kids, maar ik werd gisteren weer zo geïnspireerd door onze jongste zoon, dat ik het toch graag wil delen, omdat het bijdraagt aan het happy2Bme zijn.

Want wat heb ik gisteren weer enorm genoten van Lyam.
Deze kleine grote man van 8 jaar is zich zo bewust van wat hij mooi vindt en wat niet. Kleren met hem kopen gaat heel doelgericht. Hij heeft het plaatje van zijn gewenste look helemaal helder in zijn hoofd.

EN dan hebben we het nog niet eens gehad over zijn haar. Gisteren was het namelijk weer tijd voor een bezoekje aan de kapper. Dus gewapend met plaatjes op zak van het gewenste kapsel, brachten wij de kapper een bezoekje. En het resultaat is helemaal geweldig! Zegt deze natuurlijk ernstig bevooroordeelde mama, 😊!

Maar wat ik juist zo mooi vind aan Lyam en waar ik ook nog heel veel van kan leren, is hoe authentiek deze kleine man is en dit ook uitstraalt. Het maakt hem werkelijk waar helemaal niets uit wat anderen er verder van denken. Hij is zo bewust van zichzelf en over hetgeen wat hij leuk vindt en niet leuk vindt.
En durft zichzelf ook gewoon te laten zien met al zijn vrolijkheid, grapjes, maar ook in zijn boosheid en angst. Soms kan hij dit laatste wat moeilijk onder woorden brengen, maar een opener boek krijgen we niet en een grotere spiegel krijgen wij als ouders ook niet.

Als je in de Dikke van Dale authentiek opzoekt, dan staat hierover het volgende: echtheid, geloofwaardigheid.
In mijn eigen woorden zie ik authentiek zijn, als jezelf zijn, je bent je niet aan het aanpassen aan anderen; je bent jezelf trouw. Je bent congruent, in overeenstemming met jezelf!
Naast je kwetsbaarheid, moed en doorzettingsvermogen, laat je, als je authentiek bent, ook je ‘zwaktes’ en ‘tekortkomingen’, of jouw persoonlijke verbeterpunten zien. Ook dat maakt namelijk wie jij echt bent. Je omarmt jezelf in compleetheid. Dus ook de schaduwkant.

Dat kunnen doen, voelt vrij.

Door echt authentiek te zijn, ben je open. Je blijft jezelf en dit maakt een pure verbinding met de ander mogelijk. Grote kans dat de ander zijn of haar masker ook laat vallen op het moment dat deze verbinding puur is. En wat echtheid, puurheid en kwetsbaarheid kan heus geen kwaad in onze snel veranderende omgeving.

Ga altijd uit van jezelf, vergelijk jezelf niet met anderen! Jij bent juist uniek als jezelf. Wat bij een ander past of wat een ander goed of leuk vindt, hoeft helemaal niet bij jou te passen.
En het gras is bij de buren echt niet groener! Trust me!

Voor mij is authentiek zijn de sleutel tot succes, zelfvertrouwen en geluk.