Zondagochtend, uitslaapdag en ik ben al om half zeven wakker. Zat ik in mijn hoofd te malen of ik zou gaan sporten of niet. Ik had geen zin, maar vond van mijzelf dat ik moest. Hoezo moeten? Ja, ik had op één handbal training na al twee weken niets gedaan. Ja en? Ik ben vorige week flink ziek geweest van de oververhitting die ik had opgelopen bij de Cascaderun en ik ben afgelopen week erg druk geweest en heb mijn dagelijks aanbevolen hoeveelheid beweging ruimschoots gehad, dus…..

In ieder geval heeft mijn ratio het gewonnen van mijn gevoel en dus de sportkleren maar aan. Het idee was om bij mijn zusje te gaan sporten. Zij geeft fire core training in de woonwijk. Dus ik hardlopen erheen. Was ze er niet. Ja, ze was er wel, alleen was ik op de verkeerde locatie. Ik had ook niet even bedacht om haar te berichten dat ik zou komen. Dus na 10 minuten wachten, heb ik besloten om maar een rondje te gaan hardlopen. En natuurlijk moest het gaan regenen. Behoorlijk ook, met een straf windje. Blegh.

Eenmaal doorweekt thuis met de mascara op de wangen, had ik niet echt een tevreden gevoel. Krijg ik ook nooit, als ik mijzelf dingen opleg die ik moet, in plaats van die ik wil doen.
Maar omdat ik niet wil blijven hangen in dit gevoel heb ik mijn yoga mat erbij gepakt. Eerst heb ik nog enkele buikspieroefeningen gedaan en vervolgens mijn koptelefoon opgezet met fijne pianomuziek en mijn kringloop yogaboek van €1,50 erbij gepakt.
En heb ik even heerlijk een kwartiertje yoga oefeningen gedaan. De basisoefening zijn prima thuis te doen, mocht je onervaren zijn. Realiseer je wel dat er achter Yoga een hele gedachten zit en wil je optimaal resultaat dan is het verstandig om aan te sluiten bij een professional.
Ik raak in ieder geval door de muziek en de langzame oefeningen in een coconnetje en ben dan alleen maar even met mijn adem en lichaam bezig.

Quality time!Yoga op zondag