Als je wensen wilt realiseren of werk wilt maken van je ambitie zal je om te willen beginnen een wens of ambitie moeten hebben. Dat kan zowel een grote als een kleine wens of ambitie zijn. Eéntje voor op korte termijn of juist één voor op langere termijn, weinig stappen of juist veel stappen. Het is wel van belang dat het een wens of ambitie is waar je alles voor over hebt en vol voor wilt gaan.

Stap 1 begint gelijk met een belangrijke voorwaarde. Om te beginnen is het namelijk ontzettend belangrijk dat je je wens of ambitie positief formuleert. Je gaat je dus niet bezig houden met wat je allemaal niet wenst, maar juist benoemen wat je wél wenst. Formuleer vanuit de ik vorm. Weet je niet precies wat ik bedoel, check dan de klagers om je heen. Die wensen vaak heel veel, maar roepen met name wat ze niet wensen. Dit zijn ook veelal de personen die langdurig blijven hangen in een situatie waar ze eigen niet in willen zitten. DUS POSITIEF FORMULEREN!

Stap 2 is het maken van beelden. Dit is een automatisch proces of gevolg op het moment dat jij een wens of ambitie vanuit een positieve gedachten formuleert. Ik hoor wel eens mensen zeggen ‘ík kan geen beelden maken’. Trust me, we kunnen allemaal beelden maken. Achterin je hoofd is een groot deel van je frontale cortex gereserveerd voor beeldherinnering en beeldconstructie. Het is belangrijk dat je met je ogen naar boven gaat kijken, dan ga je namelijk contact maken met dit deel in de hersenen. Ga vervolgens je wens of ambitie zo helder mogelijk maken, gebruik hierbij al je zintuigen. Zie, ruik, hoor, proef en voel jouw toekomst. Hoe aantrekkelijker je het maakt, hoe meer het aantrekt. Het is van belang dat je dit gaat oefenen. Kies bewust een aantal momenten op de dag om je beeld op te roepen. Kijk jij met een afstand naar je beeld, dus als naar een schilderij, visualiseer er dan een lijst omheen en trek deze lijst volledig uit, helemaal om je heen. Als je dit doet zal je ervaren dat je midden in het beeld komt te staan en de beleving intenser wordt. Ik daag je uit om vol te fantaseren, gooi je remmen los en laat je gedachten over wat hoort en mag gaan.

If you can imagine it, you can achieve it.
If you can dream it, you can become it.

Stap 3 wordt een belangrijke stap. Deze stap of eigenlijk voorwaarde, bepaald of je wens of ambitie een succes kan worden of niet. Het gaat er namelijk om of jij het ook geloofd. Geloof jij dat je wens of ambitie gaat lukken? Op het moment dat jij met iedere vezel in je lijf geloofd dat het gaat lukken, is er een kans op succes. Zie jij bij voorbaat al te veel mitsen en maren en geloof jij niet echt dat het mogelijk is om je wens of ambitie te realiseren, dan zorg de wet van aantrekkingskracht er wel voor dat het je hoogstwaarschijnlijk ook niet gaat lukken. Dat is een geruststellende gedachten, toch?

Wil jij aan de slag met een diep verlangen, wens of ambitie dan zijn dit de eerste drie stappen die je moet nemen. Je moet weten wat je wenst, je moet er een helder beeld van hebben en je moet erin geloven.

Train jezelf in het maken van beelden, geniet van dit prachtige proces en geloof dat alles mogelijk is.

Bron: De creatiespiraal, Marinus Knoope