Jij hebt de droom om voor jezelf te beginnen, maar merkt ook dat je wordt tegengehouden door de angst voor de meningen van anderen. Misschien ben je bang dat ze zullen zeggen dat je de zoveelste bent die voor zichtzelf wilt beginnen, dat het een hype is.

Bullshit lieve mensen! Jij kiest met een reden voor het zelfstandig ondernemerschap. Jij bent je super bewust dat je je leven anders wilt inrichten. Je verlangt naar vrijheid, flexibiliteit, eigen verantwoordelijkheid, creativiteit en de dingen te doen die je energie geven en je blij maken.
Een aantal jaar geleden toen ik net zelfstandige was en ik vertelde wat ik deed, kreeg ik te horen dat ik de zoveelste was die niet wist wat ze wilde en maar coach werd. Ook heeft iemand wel eens tegen mij gezegd:
‘Je hebt zeker een burn-out gehad en bent nu expert geworden’. Antwoorden van vreemden die ik niet ken en die mij ook niet kenden en meenden de waarheid in pacht te hebben.

ONTHOUD: In het oordeel die men heeft over een ander, ligt de les voor diegene zelf

Ik weet waarom ik gekozen heb voor het zelfstandig ondernemerschap en ik weet dat dit de beste keuze is en dat het mij de ruimte geeft om de dingen te doen die mij onwijs blij maken. Ik hoef aan niemand verantwoording af te leggen en dat hoef jij ook niet.

Wat ik je mee wil geven, piep alle meningen. Veelal komen ze voort uit angst. Deze angst is niet van jou. Om je leven in te richten op jouw voorwaarden heb je lef nodig, dit heb jij!
Volg je verlangen en kies vol met je hart.

Sometimes you have to do what’s best for you and your life, not what’s best for everybody else.

En Ja, mensen zitten op je te wachten!
Dus Go!