Wat gaan we eten? Jongens doe je schoenen aan? Jongens schiet eens op? Mag ik achter de Ipad? Geen heen er weer gefietst naar school, geen speelafspraakjes, geen avondeten maken, geen sporten, geen huishouden, geen werk, gewoon even helemaal niets! Dat was het doel van Mallorca. Ik kan je vertellen, het doel is ruimschoots behaald.

Aanleiding:

Ik weet niet hoe jullie er tegenaan kijken, maar ik heb best veel rollen te vervullen. Moeder, partner, familielid, eigen baas en vriendin, owja en mezelf niet te vergeten. Het schakelen tussen al deze rollen gaat over het algemeen prima, mist er geen gekkigheid is. Komt er een kink in de kabel, dan kan ik het schakelen op een hoger niveau best een tijdje aan, maar bij te veel te langdurige kinken, heeft dit toch wel invloed op mijn gemoedstoestand.

Vorig jaar juli heb ik mijn baan opgezegd, nadat ik niet meer met plezier naar mijn werk ging. De aanloop tot dit besluit heeft behoorlijk veel energie gekost. De keuze heeft mij uiteindelijk heel veel mooie dingen gebracht, waardoor ik weer energie opdeed. Alleen goed wel herstellende van een toch wel stressvolle tijd, verliest mijn lieve schat zijn baan. Ik kan je vertellen dat als je stress vergelijkt met een elastiekje, nou dan was er bij mij de rek wel uit. De onzekerheid was voor mij killing. Ik als toch wel enigszins controlfreak, ben namelijk bijzonder goed in het schrijven van ramp scenario’s, die vervolgens als een vastgelopen film continue in mijn hoofd afspelen. En op een gegeven moment ga je in deze beelden geloven. Ze worden mijn waarheid.

Gelukkig bezit mijn lief over een enorme dosis positiviteit, doorzettingsvermogen en het vermogen om te relativeren. Hij heeft mij regelmatig weer met de voeten op de grond gezet. Mijn lijf haperde ook behoorlijk in deze periode. Ik sliep slecht, mijn hormonen gingen op de hobbel en ik kreeg slokdarmklachten. Allemaal getriggerd door stress, die grotendeels veroorzaakt werden door mijn gedachten. Iets met een vicieuze cirkel? En dit terwijl ik mij zo bewust ben van mijn denkpatronen en gedrag.

Mijn man is inmiddels een week of 8 aan de slag. Eind goed al goed zal je denken. Not! Het heeft bij mij zeker 3 weken geduurd om van de stressklachten af te komen. Mocht ik er helemaal ooit van af zijn. Ze zijn wat ingedut. Terugkomend op alle rollen die ik boven heb benoemd, kan ik je vertellen dat het heel lastig is geweest om deze allemaal even goed te vervullen. Ik belandde in een overlevingsmodus en dan ben ik alleen maar extern gericht, dat ik mezelf gewoon vergat. De lichamelijke klachten waren een noodkreet van mijn lijf en toch wilde ik er bijna niet aan toegeven. Hier zit ook nog wel een overtuiging die ik heb, die dit mede veroorzaakt.

Gelukkig ben ik weer in rustig vaarwater terecht gekomen en kabbelt het nu lekker voort. En toen kwam plotseling via Groupon de aanbieding richting Mallorca voorbij. Mijn gevoel was bij het lezen van de aanbieding zo sterk, dat ik al mijn beperkende overtuigingen, excuses en angsten opzij heb gezet. Alleen sloeg de paniek toe na het boeken. Mijn lieve vriendinnetje vond het nodig om de recensies te lezen. Gelukkig heb ik dit kunnen relativeren, wetend dat ik de credit card op zak had, voor de worst case. Maar een worst case hebben we niet gehad. We hadden een perfecte vlucht, een snelle transfer, een mega appartement, voldoende en afwisselend eten, vriendelijke mensen om ons heen en gewoon 5 dagen prachtig weer. En het aller mooiste en fijnste was toch wel de lege agenda en de enige rol die ik vervulde was die van mijzelf. Alsof het zo had moeten zijn.

Nu zeg ik niet dat als je stress ervaart dat je maar op vakantie moet gaan en dat het dan over is. Uiteindelijk zal je op zoek moeten naar de bron die ervoor zorgt dat je stressklachten ervaart, ook zal je inzicht moeten krijgen in hoe jij dealt met stressklachten. Dit allemaal achterhalen en er mee aan de slag gaan klinkt heel gemakkelijk, maar is behoorlijk complex. De reden hoe en waarom jij reageert zoals je reageert kan dieper ligger kan je misschien verwacht.

Ik had Mallorca als extra boost nodig om uit mijn dagelijkse ritme en rollen te stappen. Een ander avontuur aan te gaan, in een andere omgeving met andere ritmes. Simpelweg quaity time just for me, myself and I.

Ik gun iedereen dit!Mallorca