Selecteer een pagina

Wie zit er op mij te wachten?

Nou, om precies te zijn, ik en met mij vele anderen.
Wat is dit toch een destructieve gedachten. Ik hoorde hem afgelopen week weer bij een ondernemer met zoveel mooie plannen, maar door deze gedachten bleef de ondernemer rondjes draaien en was ze niet in staat de stap naar voren te zetten.

Ik herken deze gedachten ook. Zo kon ik het ene moment een mooi plan hebben en als het moment daar was dat er resultaat moest komen, kon ik plots in paniek raken en 10 meter voor de finish afhaken.

Bij mij komt de angst uit mijn jeugd in de tijd dat ik op hoog niveau sportte. Daar gold of winnen of verliezen, waarbij verliezen vaker aan de orde was dan winnen. Uit deze periode heb ik geleerd wat het is om door te zetten en te vechten voor iets, maar heb ik ook wel de angst ontwikkeld om het niet goed te doen. Als ik het namelijk niet goed deed, was het resultaat verliezen en op verliezen stond teleurstelling en frustraties.

Dus JA wie zit er dan op mij te wachten? Nou niemand, want als ik mij namelijk uitspreek, dan verwachten mensen ook resultaat.

Inmiddels weet ik dat er mensen op mij wachten en ook op jou! We hebben allemaal wat te brengen. Misschien zie je het nog niet. Misschien voel je het nog niet.
Wat mij geholpen heeft is een weg zoeken in acceptatie. Ik kan de dingen uit het verleden niet meer kan veranderen, maar wat ik wel kan doen is bepalen hoe ik ermee omga. Wat mij ook helpt is mij minder afhankelijk van anderen opstellen. Zo was ik in mijn jeugd erg gefocust op wat anderen er van zouden zeggen. Als ik won dan was ik zichtbaar en was er erkenning, verloor ik dan zag niemand me.
Waar het nu omgaat is dat ik mijzelf zie. Zie ik mijzelf, dan zal een ander mij ook zien.

Misschien herken je dit gevoel ook wel, of heb je ook last van deze gedachten.
Belangrijk is weten wat je nodig hebt. Wat heb JIJ nodig om de stap wel te zetten.

Wat ik nodig had en dan met name in mijn jeugd was vertrouwen. Wat ik gedaan heb is van mijzelf een beeld vormen van de jonge Claire en van mijzelf als volwassen Claire. In het beeld kijk tegen beide ruggen aan, waarbij de volwassen Claire de jonge Claire omarmt en haar vertrouwen geeft.
Als het mij nu aanvliegt of ik krijg gedachten als ‘ik kan het niet’ of ‘wie zit er op mij te wachten’, dan haal ik het beeld naar boven en weet ik dat het goed komt.

Herkenbaar?

Misschien vind je het dan ook wel leuk mijn Ebook te lezen. In het E-Book geef ik 10 tips hoe jij als ondernemer SUPER LIKABLE kunt zijn en dat op een manier die bij jou past.

Download hier het gratis E-Book

Heb je een vraag, stel deze gerust. Blijf er vooral niet mee rondlopen.

Liefs Claire