Selecteer een pagina

In 3 stappen meer richting en focus in je onderneming

Er is niets dat je onzekerder maakt, dan niet weten waar je heen gaat. Sommige mensen geeft het juist een kick, maar over het algemeen worden we erg onrustig als we niet weten welke kant we op moeten. Dit is in het verkeer zo, op vakantie, maar ook in het ondernemerschap. Niet weten waar je heen gaat zorgt ervoor dat je gaat dwalen. Dat je vanuit angst en onzekerheid keuzes gaat maken of juist geen keuze durft te maken. Het verlangen naar duidelijkheid in richting is groots en geeft alleen nog maar meer druk en krampachtigheid.

Vervolgens hoor je dat focus in het ondernemerschap belangrijk is, wat het ook is. Alleen is het onmogelijk om zonder richting focus te houden. Wat er weer voor zorgt dat je druk ervaart, verwachtingen creëert, maar teleurstellingen moet incasseren.

Ik ga je helpen! Ik kan mij namelijk voorstellen dat je een warboel aan gedachten hebt. Laten we daarom beginnen bij het begin. Jouw kern! Het is belangrijk om te weten wat je drijft als persoon en als ondernemer en waarom je de dingen doet zoals je doet. Vanuit zelfkennis ontstaat vanzelf al enige richting. Kijk dus goed naar jezelf, naar wat je leuk vindt om te doen, naar de mensen die je graag om je heen hebt, naar de klanten die je graag helpt en waar je energie van krijgt.

In drie stappen help ik je om te ontdekken wat nu daadwerkelijk je richting is, zodat jij kunt gaan voor focus en resultaat.

Stap 1: Herken je droom

Herken jij van jezelf dat je wel tig ideeën hebt die je leuk lijken om op te pakken of die op dat moment voelen als de ultieme JA, maar als puntje bij paaltje komt je ze laat zijn voor wat ze zijn. Dit zijn geen dromen, maar is eerder een lijst met coole ideeën. Een droom is iets wat je ECHT heel graag wil. Iets waar je regelmatig over fantaseert, vaak al wel een langere tijd en waar je een voorstellig van kan maken hoe het zou zijn. Dat als je eraan denkt dat je gelijk ook allerlei emoties ervaart. Je richting begint met een droom.

Stap 2: Visualiseer je droom

Het hebben van een droom of doel is de eerste stap. Nu is het belangrijk om je droom verder uit de visualiseren. Hoe scherper jij het beeld voor jezelf kan maken, hoe intenser de emoties zullen zijn. Doe het ook bewust. Wacht niet tot je gedachten afdwalen, maar als dit je droom is, die ontzettend belangrijk voor je is, dan moet je jezelf gaan trainen in visualiseren. Je moet op elk gewenst moment het beeld kunnen oproepen en de intensiteit kunnen voelen. Op deze manier stuur jij je onderbewuste aan en zal je droom in kracht toenemen. Kies bewust momenten op je dag dat je het beeld gaat oproepen. Hier begint je eerste stap in focus.

Stap 3: Geloof dat wat je ziet

Nu komt de meest cruciale vraag. Geloof jij dat wat je ziet te realiseren is? Ongeacht de weg, ongeacht de hobbels en ongeacht je gedachten. Geloof jij erin? De minst geringste twijfel is voor je onderbewuste een teken om het niet serieus genoeg te nemen en zal realisatie heel lastig worden. Sta dus goed stil bij deze vraag. Is het een dikke vette JA of zeg je misschien JA met onderliggende twijfels? Ik zie veel ondernemers die een JA hebben gezegd tegen hun ondernemersdroom, maar onderbewust twijfels ervaren, maar deze niet uitspreken of oplossen. Ze zijn niet congruent in wat ze zeggen, denken en voelen. Ze kunnen zichtzelf voor de gek houden, maar het onderbewuste niet.
Als er onbewust twijfels zijn, zal het ook lastig worden om focus te houden. Je zal teveel gedachten gaan ervaren die je van je droom afhouden, dan wel om je te waarschuwen of te beschermen. Onthoud dat NEE ook een antwoord is.

Weet je wat het is, als deze eerste 3 stappen glashelder zijn, dan komt de HOE vanzelf. Onze ongeduldigheid en drang naar richting en resultaat zorgt ervoor dat deze stappen vaak te snel worden genomen, maar doorloop je deze 3 stappen zorgvuldig en met een zuivere intentie, dan zal je pad zich voor je openen. Daar mag je echt op vertrouwen!

Wanneer ik met ondernemers bezig ga tijdens droomsessies werk ik ook veel met visualisaties. Persoonlijk vind ik visualiseren super leuk en tevens zie ik hoe krachtig het effect is. Wil jij ook een dag lang met mij samen werken om jouw ultieme ondernemersdroom helder te krijgen en te ontdekken hoe jouw pad zich voor je opent? Neem dan contact met me op! Je kunt me altijd mailen: info@clairecompagner.nl

Lees hier meer over een Droomsessie

En nu is het aan jou!

Manage je verwachtingen, geef jezelf de tijd en ruimte voor het proces en doorloop deze 3 stappen voor meer richting en focus. Forceren helpt niet, kies voor vertrouwen!

Zijn deze 3 stappen voor jou niet voldoende en wil jij op een laagdrempelige manier met jouw WHY verder aan de slag, kies dan voor het digitale werkboek waarin jij door middel van 50 vragen veel zelfkennis op doet en jouw unieke WHY formule gaat ontdekken.

Lees hier meer over het digitale werkboek

En weet dat als je het echt even niet meer weet, dat je altijd kunnen bellen of mailen. Twee weten meer dan één en soms kan je vraag in een ander perspectief zetten heel veel nieuwe inzichten geven. Maak het jezelf niet te moeilijk en stel die vraag. Daar ben ik voor!